beeldende sessie

Creatief beeldende sessies die net iets anders zijn en dieper gaan dan die binnen het huidige educatieve kunstenaanbod. Doorheen het kunstzinnige wordt er samen gewerkt aan een persoonlijk ontwikkelingsproces en dit steeds op een lichte, speelse, vertrouwde en veilige manier.

 

Disciplines:

klei - houtskool - collage - acryl / olieverf / pastel,...

 

Thema’s:

anders waarnemen / komen tot inspiratie en persoonlijke groei / zelfportret / creatieve ontwikkelingsreeks / …

 

Anders waarnemen

Heb je het idee dat tekenen alleen weggelegd is voor die paar begaafde mensen met talent? Heb jij altijd al zin gehad om te tekenen? Om je creatief te ontwikkelen? Wel, iedereen kan leren tekenen.

Stap voor stap nemen we de angst voor het witte blad weg en door een goed opgebouwde methodiek de overtuiging dat het jou niet zal lukken. Na een paar sessies ben je vertrouwd met het potlood, houtskool, pen, … en zie je je vorderingen. We leren aandachtig waarnemen, observeren en zien,… het andere, onszelf. Je hoeft niets mee te brengen. Bij goed weer tekenen we in de tuin en zien we de natuur in haar ontluikende en verder bloeiende vormen, ook op jouw papier.

 

Inspiratie leidt tot creatie en in de creatie weerspiegelt zich de inspiratie’. Door wie, wat, van waaruit wordt jij geïnspireerd? Op welke manier ben jij inspirerend voor anderen. Deze sessie brengt je korter tot je inspiratieremmers, geeft je tips tot het ontvangen van ideeën om jouw geïnspireerd zijn uit te drukken en vorm te geven. Via associatieve technieken en een rits aan uitdagende oefeningen maak je kennis met je fantasie, leer je scherper waarnemen. Ondersteund door verschillende materialen als klei, acryl, collages, … ontwikkel je je creatief denkvermogen en herontdek je je innerlijke kunstenaar, je speelse kind. Deze reeks is toegankelijk voor iedereen, geen voorkennis nodig.

 

Soulcollage

Een creatief en intuïtief collageproces. Een leuke en ontspannende manier om inzicht te krijgen over jezelf, over de wereld om je heen. Je hoeft niet creatief te zijn om te weten welke afbeelding jou aanspreekt, welke beelden, zinnen, uitspraken jou prikkelen, welke je hart sneller dan slaan. Los van je denken, verbonden met je intuïtie maak je jouw onbewuste bewust. Door het knippen en plakken van de afbeeldingen maak je contact met je innerlijk. Zo ontstaat jouw unieke soulcollage.

Hierop volgt een eenvoudig maar bijzonder ‘Ik ben degene die’ proces. Elke kaart heeft je namelijk iets te vertellen, geeft je een kijk op je eigen innerlijke bron van wijsheid.

 

De innerlijke glimlach

Een beeld van de boedha in jezelf. Contact maken met de stilte van het zijn, kennis maken met het beeld van de boeddha in jou. Je ervaart rust en ruimte en komt los van het denken en het gevoel van haast. Met klei bekom je een heerlijk werkstuk, intuïtief schilderend verdiep je deze ervaring en maak je een tweede werkstuk om te glimlachen! Deze glimlachende boedha neem je met je mee, maakt je wakker, een dagelijkse trigger. Deze reeks is toegankelijk voor iedereen, geen voorkennis nodig.

 

Zelfportret

Achter jezelf gaan staan en voor jezelf uitkomen. Hoe kijk jij naar jezelf, hoe zie je jezelf, hoe ziet de ander jou? Hoe ervaren we onszelf als tekenaar, schilder, … wat gebeurt er als anderen naar ons kijken? In hoeverre is jouw zelfportret beïnvloedt door het beeld dat anderen van je hebben en in hoeverre ben jij er zelf stuurvrouw/-man over? Durf jij jezelf tonen of net niet? Een boeiende sessie die je een stukje korter brengt tot wie je in wezen bent, dit aan de hand van verschillende materialen als klei, acryl en collages. Deze reeks is toegankelijk voor iedereen, geen voorkennis nodig.

 

Handenmeditatie

De handenmeditatie brengt rust in je leven, een eenvoudig maar zo boeiend dagelijks ritueel om in contact te komen met de dag die komen gaat. Een korte vingeroefening waardoor je reeds na enkele dagen een innerlijke verandering merkt. Je stemt je af op je vingers en de daarbij horende boodschap. Je gaat ermee leven en er je aandacht op richten. Je neemt jezelf bij de hand. Hoe ga je vandaag om met jezelf? Wat spreek je af met jezelf? Je krijgt contact en verbinding met wie je werkelijk bent, waar je voor staat, wat je verlangt en wordt hier steeds terug aan herinnerd. Jouw ‘fingertips’ brengen je van je hoofd naar je hart. Je krijgt grip op je leven en wordt meer levendig.

Iedere vinger kent zijn eigen thematiek en hieraan gekoppeld zijn creatieve en kunstzinnige opdrachten. Ervaring in het kunstzinnige is niet nodig wel de lef om eraan te beginnen.

 

Formule:

een éénmalige sessie van 3 uur

een wekelijks uitgewerkt traject op maat (half- of volledig dagdeel)

al deze workshops kunnen bij u thuis doorgaan - happenings aan huis

Het ware mysterie van de wereld is het zichtbare, niet het onzichtbare

Oscar Wilde